Share

Započnite dan sa osmehom

Sve one osobe, koje spadaju u grupu ljudi, kojima rani jutarnji sati nisu jedan od omiljenih doba dana, evo nekoliko saveta kako jutarnje ustajanje mogu učiniti mnogo podnošljivijima:

1. Pogodno je sat naviti barem 15 minuta ranije, kako bi se moglo doći sebi i razmisliti o zadacima koje treba obaviti. Ništa ne može pružiti prijatnije osećanje od toga da se dan započne u krevetu na ovakav način.

2. Pre nego što ustanete iz kreveta protegnite se malo, podignite ruke, ispružite prste, protegnite noge, leđa i vrat. Na ovakav način će se povećati snabdevenost krvi sa kiseonikom.

3. Nikada ne donosite odluke ujutru. Jutarnji sati mogu da budu zaista opuštajući samo u slučajevima kada se ne moraju donositi nikakve odluke. Kada se odabir odeće, pripremanje doručka, odabir najlakšeg načina za komunikaciju sa klijentima ostavi za jutarnje sate one u velikoj meri mogu pokvariti raspoloženje.

4. Popijte jednu čašu vode nakon ustajanja. Ovo je dobro, jer se tokom noći organizam čoveka dosta „isuši“, pa je neophodna nadoknada te tečnosti.

5. Provedite 5-10 minuta sa slušanjem muzike koju volite ili samo sedite u miru i meditirajte. U jutarnjim periodima se nikako ne preporučuje gledanje vesti (nervira) ili magazina (dosadan). Muzika nesvesno podstiče kreativnost.

6. Držite malu korpu u predsoblju u koji ćete staviti sve one stvari, koje su vam neophodne: ključevi, telefon, novčanik, mesečna karta itd.

7. Budite sami u kupatilu. Zatvorite se u kupatilo i spremajte se u miru.

Ovo je samo nekoliko sitnih detalja, koje ako svakodnevno primenite i postanu vam rutinski, život će vam učiniti mnogo srećnijim i pozitivnijim.

PROMOCIJA ⬇