Share

Slabite sa čokoladom

Organizam u velikom broju slučajeva javlja kada je sit, a mozak zna koliko treba pojesti kako se kilogrami ne bi nagomilavali, međutim ruke najčešće zanemaruju ove znakove i uzimaju hranu koja uopšte nije neophodna organizmu.

Da li se sećate onog trenutka u detinjstvu kada ste bili deca i uvek su vam zabranjivali da jedete čokoladu ili kolače pre obroka. Jedini razlog toga je bio da ste u suprotnom najčešće sedeli za stolom i plakali da ne možete da jedete, jer niste gladni, a to je još više dolazilo do izražaja onda, kada vam se nije svidela hrana u tanjiru.

Ovaj mali trik, može biti koristan za sve one, koji žele da skinu kilograme. Njima se preporučuje da pojedu malo čokolade ili neki drugi slatkiš pre ručka. Pored toga što će ova mala količina ugljenih hidrata, koji se nalazi u čokoladi veoma brzo napuniti organizam sa energijom, popraviti čovekovo raspoloženje, uticati i na njegov apetit. Na ovakav način će se ublažiti previše jak osećaj gladi i unositi manja količina hrane i time zapravo doprineti smanjenju kilograma.

Iz ove činjenice proizilazi i jedna vrsta dijete sa čokoladom.

Prema najnovijim istraživanjima antioksidativno svojstvo čokolade je mnogo veće od antioksidativnog svojstva zelenog čaja ili crnog vina. Visok procenat flavonida, koji u stvari učestvuju antioksidativnom procesu pospešuju varenje i usporavaju proces starenja. Za razliku od uopštenog verovanja redovno konzumiranje čokolade u malim količinama može u velikoj meri doprineti da se čovek uvek oseća vitko i srećno.

PROMOCIJA ⬇