Share

Maskenbal i kostimi

Dolaskom perioda maskenbala se često nameće pitanje: u šta se „pretvoriti“? Najednostavnije je još uvek najpopularnije.

Kada su u pitanju kostimi u velikom broju slučajeva se pojavljuju kauboji, gusari, vampiri ili veštice. Razlog toga je to što se ovi kostimi najlakše mogu napraviti od stvari, koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu.

U sledeću kategoriju kostima spadaju oni, koji se takođe veoma lako mogu napraviti i više se smatraju zanimljivim i kreativnim nego spektakularnim kostimima. Tu spadaju npr. manični ubica (izgleda kao svaka druga osoba), oblakoder (osoba grebe jedan oblak napravljen od papira sa ekserom).

Jednu drugu krajnost predstavljaju oni kostimi, koji baš i nisu za društvo i koji su zaista odvratni (korišćen uložak ili tampon).

Kada se maskenbal organizuje kod drugova, tada se kostimi za „odrasle“ smatraju veoma dobrim idejama. One mogu da budu potpuno nedvosmislene, ali i smešne ukoliko se otvaranjem kaputa pojavi donji veš sa slonovom glavom, na čijoj se surli nalazi mašna.

Ako neko sebe smatra pravim egzibicionistom i ima dobro telo, može da odabere kostim, koji nastaje crtanjem na telo. U ovom slučaju je pogodno odabrati nešto što će biti zaista spektakularno.

Kostimi, koji idu u parovima su pogodni za one, koji na zabavu idu sa svojim partnerom. U ovom slučaju neki od interesantnijih ideja su konj, jaje i slanina, Batman i Robin, Patrik i sunđer Bob.

Za one, koji ne žele da prave kostim, postoji i mogućnost iznajmljivanja, što predstavlja malo skuplju varijantu i najčešće ne zadovoljava sve zahteve pojedinca. Pravljenje kostima kod kuće je mnogo interesantnije, a uspeh će sigurno biti zagarantovan.

PROMOCIJA ⬇