Share

Čišćenje mašine za pranje veša sodom i sirćetom

Čišćenje mašine za pranje veša je izuzetno važna stvar. Od ove aktivnosti zavisi kvalitet i efikasnost našeg pranja. Naravno, među sredstvima za čišćenje prednjače kućni lekovi. Čišćenje mašine za pranje veša sodom bikarbonom je najpopularnije. Tako da ćete kasnije u članku pronaći dragocene savete o tome kako očistiti mašinu za pranje veša sa prehrambenim proizvodima.

Ako tražite još ideja, pogledajte i druge načine čišćenja mašine za pranje veša.

Soda za mašinu za pranje veša, za koju svrhu?

Soda bikarbona je naizgled običan prehrambeni proizvod, ali se ispostavilo da je iznenađujuće efikasna u čišćenju. Upotreba sode bikarbone za čišćenje automatske mašine za pranje veša je poznata metoda među domaćicama. U redu, ali pod kojim okolnostima će soda pomoći? Za šta će to raditi?

Upotreba sode bikarbone nije ograničena samo na jedan problem. Ovo rešenje se koristi kada osetimo neprijatan miris iz unutrašnjosti uređaja ili primetimo kamenac u mašini za pranje veša. Soda bikarbona savršeno uklanja smrad koji vas često upozorava da se u našoj mašini za pranje veša pojavila gljivica. Sve zbog nedostatka brige. Sa svakim pranjem, ostaci praha koji se nakupljaju u početku formiraju lepljivu sluz koja se vremenom može pretvoriti u gljivicu.

Slično je i sa kamenom. Previše tvrda voda može da skrati život mašine za pranje veša. Ovo takođe utiče na kvalitet našeg pranja. Belkaste racije na odeći nisu samo od praha. Zbog toga je preporučljivo čistiti mašinu za pranje veša sodom bikarbonom, koja efikasno uklanja naslage kamenca.

Sirće za veš mašine – kako to funkcioniše?

Još jedan neobičan prehrambeni proizvod je sirće. Ima slična svojstva kao soda. Oba proizvoda su veoma popularna zbog kombinacije njihove efikasnosti i niske cene. Zahvaljujući tome, bukvalno svako može isprobati kućne metode čišćenja mašine za pranje veša uz upotrebu ovih proizvoda.

Preporučuje se čišćenje bubnja mašine za pranje veša sirćetom najmanje jednom mesečno. Proizvod će lako ukloniti ostatke nagomilanih deterdženata, što će sprečiti stvaranje gljivica u budućnosti. Štaviše, ova akcija će efikasno dezinfikovati mašinu za pranje veša. Jedini nedostatak tretmana je specifičan, oštar miris proizvoda. Međutim, to nije veliki problem u upotrebi sirćeta.

Sirće takođe ima sposobnost da upija mirise. Zbog toga će se savršeno nositi sa uklanjanjem neprijatnih mirisa iz unutrašnjosti uređaja. Čišćenje mašine za pranje veša sirćetom i sodom bikarbonom je savršen način da se nosite sa upornim smradom iz mašine za pranje veša. Zanimljivo je da će sirće dodat u veš pomoći da održimo savršenu boju naše odeće. Ovaj neverovatan proizvod, poput sode, ima mnogo drugih upotreba.

Proporcije u pranju mašine za pranje veša sa sirćetom i sodom

Ispostavlja se da je soda za pranje veša idealna metoda čišćenja. Kako napraviti preparat od sode bikarbone? Dakle, ako želite da lako i brzo uklonite neprijatne mirise iz mašine za pranje veša i oslobodite se kamenca, vredi uložiti u tradicionalnu sodu bikarbonu. Naš kućni budžet neće biti ni na koji način ugrožen, a zadovoljstvo je zagarantovano.

Pranje mašine za pranje veša sodom bikarbonom je dečja igra. Proporcije su jednostavne. Sve što treba da uradite je da sipate 1 čašu sode u fioku za deterdžent i postavite prazan veš. Poželjno na temperaturi od 90 stepeni. Čišćenje mašine za pranje veša sodom bikarbonom je veoma popularna metoda među domaćicama. Štaviše, kada koristite sodu, možemo biti sigurni da naša mašina za pranje veša neće patiti od toga.

Preporučeni modeli mašina za pranje veša – pogledajte cene

Soda bikarbona ne predstavlja nikakvu pretnju za naš uređaj. Pored toga, veoma je jeftin, zbog čega se tako revnosno koristi. Naravno, morate biti svesni da nije moguće temeljno očistiti mašinu za pranje veša sodom bikarbonom. Uz veliko zanemarivanje uređaja, potrebno je očistiti bubanj mašine za pranje veša posebnim hemijskim preparatom, a ne koristiti samo sodu bikarbonu.

Čišćenje mašine za pranje veša sirćetom je lako kao soda bikarbona. Proporcije su skoro iste. Sipajte oko 1 šolju sirćeta u odeljak za deterdžent i podesite prazan veš na 90 stepeni. Jednostavno zar ne? Svaki amater će sigurno proći dobro. Kada to radite, potrebno je samo da prihvatite specifičan miris sirćeta koji prati proceduru.

Dezinfekcija mašine za pranje veša treba da bude prioritet u svakodnevnoj nezi. Dezinfekciona svojstva sirćeta će ovde naći idealnu primenu. Naslage kamenca takođe nisu zastrašujuće. Sirće za mašinu za pranje veša lako će se nositi sa mrlja. Briga uz upotrebu domaćih proizvoda svakako će pomoći da se produži vek naše mašine za pranje veša.

Kako očistiti mašinu za pranje veša limunskom kiselinom?

Već znamo načine čišćenja mašine za pranje veša sirćetom i sodom. Međutim, među popularnim prehrambenim proizvodima postoji još jedan dobro poznat – limunska kiselina. Proizvod je poznat, između ostalog sa svojstvima uklanjanja kamenca. Efikasno uklanja kamenac u mašini za pranje veša i drugim kućnim aparatima.

IZVOR: Ania Radzi

PROMOCIJA ⬇