Share

Cerruti, jednostavnost i udobnost

Cerruti je modna kuća, koja ima dugu istoriju, koja započinje 1881. godine kada su dva brata Antonio i Quintino Cerruti otvorili svoju malu radionicu za izradu tekstila. Vlasništvo nad radionicom se prenosilo sa oca na sina sve dok jedan od naslednika Nino Cerruti nije uveo novu tehnologiju za obradu tekstila, koja im je donela ogromni uspeh.

Nino je brzo uvideo i to da kreiranjem sopstvenih komada odeće može da razvije ogromnu manufakturu. Cerruti modna marka je zvanično predstavljena 1967. godine kada je otvoren i prvi butik u Parizu. U tom periodu je Cerruti počeo da se ističe po jednostavnim i lepim odevnim predmetima. Specijalitet ovog brenda su bili klasična odela od vune. Vremenom je brend proširen sa više različitih linija proizvoda. Za razliku od mnogih modnih kuća Cerruti je uvek smatrao izuzetno važnim dizajniranje parfema.

Prvi parfem Nino je plasiran na tržište 1978. godine. Spada u aromatično papraste parfeme. U gornjim notama parfema se nalazi bergamot, limun, zelene note, nana, galbanum, zumbul i lavanda. Srce je sačinjeno od muškatle, jasmina, muškatnog oraščića, bora i majčine dušice. Baza je kombinacija mošusa, hrastove mahovine, kedra, bršljana, benzoina i bora.

Cerruti 1881 je istovremeno gorak i sladak, ali i ispunjen mirisima pregršt cvetova, koji izazivaju osmeh na licu. Na početku je oštar i jak, a kasnije dobija prijatan kremasti miris ambera. Ovo je miris žene, mekan i topao. Predstavlja simbol uravnotežene žene, koja zna da voli, koja je prepuna toplinom i koja zna da prenese tu toplinu na svoju okolinu. Spada u kategoriju  drvenasto-začinskih parfema. Sačinjena je od lista ljubičice, zelenog bibera, jasmina, kedra i ambera.

Image je jedno prijatno osveženje nakon mnogobrojnih slatkih mirisa. Na početku ima bodljikav citrusni miris. Osvežava tokom letnjih vrućina, poput osvežavajućeg tuširanja nakon napornog dana. Predstavlja portret savremene žene, koja uživa u životu u velikom gradu. Specijalnost parfema je skrivena u njegovim sastojcima. Ovo je jedna jednostavna i jasna kompozicija, koja je elegantna i prefinjena. U gornjim notama parfema se nalazi zeleno lišće, grejp i pimento (jedna vrsta Španske paprike). Srce je kompozicija korena lincure, mente i mineralnih ugljenika. Baza je sačinjena od mirisa kože, ambera, kedra i breze. Plasiran je na tržište 2000. godine. Kreator parfema je Harry Fremont.

En Fleurs je plasiran na tržište 2008. godine. Spada u kategoriju cvetnih parfema. Ima prijatno sladak miris i uglavnom se nosi za specijalne prilike. Sačinjen je od narandže, jasmina, muškatle i brusnice.

Black je šarmantan i elegantan parfem. Prvenstveno se preporučuje za muškarce, koji vole parfeme sa oudom. Spada u kategoriju orijentalno-drvenastih parfema. Sačinjen je od lavande, bibera, kedra, muškatnog oraščića, kima i nugata. Možda je upravo ova neobična kombinacija ta koja parfem čini toliko privlačnim.

PROMOCIJA ⬇